Strona główna

poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Czarno na białym

Chociaż cukiernicy prześcigają się w tworzeniu kolorowych ozdobnych mas i dekoracji, możecie zażyczyć sobie tortu o eleganckim, stonowanym wyglądzie. Najlepszy będzie klasyczny kształt koła czy prostokąta, zarówno jednopoziomowy na mniejsze przyjęcie weselne, jak i piętrowy dla większej liczby wspólweselników.

Bardzo interesująco wygląda połączenie bieli z ciemnymi kolorami: czarnym, brązem czy granatem. Kolorystyka rodem z oficjalnych ubiorów to duet ponadczasowy, a piękno tkwi w prostocie, więc stawiamy na małą ilość różnych ozdób, lub większe ozdoby w jednej stylistyce. Białą oprawę tortu może stanowić masa cukrowa, czyli tzw. lukier plastyczny, biała czekolada, śmietankowy krem obsypany wiórkami kokosowymi. Co do ozdób - tu już większa dowolność, ponieważ można wybierać w wielu rodzajach czekolad, mas i barwników spożywczych, a także wykorzystać materiały, które posłużą wyłącznie do ozdoby, na przykład wstążka z materiału. Wnętrze tortu może być dalszą pochwałą elegancji i nawiązywać kolorystycznie do tego, co na zewnątrz, czyli biszkopt biały lub ciemny oraz biały lub ciemny krem w dowolnych zestawieniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz